Bir çocuk genetik olarak akıllı ve zeki olarak mı doğar mı? Yoksa yaşadıkları ve ona sunulanlar ile daha akıllı ve zeki olması mümkün müdür? Elbette her çocuk belli bir potansiyel ile doğar ve sadece biraz müdahale ve dikkatli beslenme, oyuncak ve davranışlar ile zekasının üzerine konulabilir. Daha doğrusu onun kendisini keşfetmesi için imkan sağlamak diye de tanımlayabiliriz.
Hamilelik Döneminde Bebeğin Zekasına Katkı
Hamileliğin başlaması ile birlikte alınan folik asit bebeğin beynine etki edecek ve onun gelişimine katkı sağlayacaktır. Özellikle doktorunuzun verdiği takviye ürünlerini kullanmaya dikkat edin.
Oyuncak Seçimlerine Dikkat
Bebekleriniz ve çocuklarınız için her zaman geliştirici oyuncakları tercih ediniz. Örneğin 6 aydan sonra bebeğiniz için puzzle, küpler ya da hayvan sesleri çıkaran veya el becerisi geliştireceği oyuncaklara ağırlık verebilirsiniz. Unutmayın ki tablet ve cep telefonları ve oradan dinletilen izletilen birçok şey bebeğinize katkı sağlamayacağı gibi zararı dokunacaktır. Elbette onları da kullanabilirsiniz amadozajında olmasına dikkat ederek hareket etmeyi unutmamalısınız.
Beslenme Dönemi
Hem hamile kaldığınız andan itibaren hem de bebeğinizin gelişim ve büyüme çağında tükettiği yiyecekler oldukça önemlidir. Unutmayın ki her zaman sağlıklı beslenme hem akla hem de bedene oldukça katkı sağlamaktadır. Özellikle sabahları aç karılarına çocuklar okula yollanmamalı ve mutlaka kahvaltı yapmalarına dikkat edilmelidir.